Bernadette Reitsma   Ik ben als slagwerker begonnen bij de Harmonie Lentekrans in Linne(LB).
Toen we in 1989 in Maarheeze kwamen wonen ben ik lid geworden van de Fanfare de Poort van Brabant en ben ik tenor saxofoon gaan leren.
Ik speel nog steeds bij de fanfare maar nu de bariton saxofoon. 
In 2002 zijn we via Annemie en Guus bij Dik d'r Neffe terecht gekomen.
Men ging met de carnaval naar Maastricht en hadden een slagwerker nodig.
En omdat ik in het grijze verleden mijn muziekcarriere op de kleine trom ben begonnen mocht ik mee naar Maastricht. 
Daarna zijn we blijven hangen en ben ik sopraan saxofoon gaan spelen bij Dik d'r Neffe en dat bevalt prima. 
En soms als Hans verhinderd is rammel ik nog wat op de kleine trom
          
Leny Bos   Ik heb ook eigenlijk geen muzikale achtergrond.
Op mijn zestiende wat gitaar gespeeld, maar daar houdt het dan ook wel mee op!!
Wel heb ik jaren achter de muziek aangelopen en wel achter de HOVENIERS uit Eindhoven. Inmiddels maakte het hele gezin muziek, behalve ik. Na verschillende pogingen met een trompet, werd het in 1992 toch serieus.
Wout ging naar DIK D'R NEFFE en ik moest mee. Een altsax gekocht, 1 jaar elke dag geoefend en toen kon ik alles meespelen!!
Het eerste jaar heeft veel kruim gekost, maar ik heb er nog nooit spijt van gehad.
We hebben altijd veel plezier met elkaar en het is een hele leuke hobby geworden.
HET IS VRESELIJK LEUK OM MUZIEK TE MAKEN!!!
     
          
John Claassen   Na een jaartje blokfluitles op de lagere school ben ik serieus met muziek begonnen bij de fanfare St. Antonius in Asten-Heusden. Ik speelde sopraansaxofoon. Toen de fanfare werd omgedoopt in een harmonie heb ik nog een half jaartje klarinet gespeeld. Maar dat was niet echt mijn ding. Ik ben er dan ook mee gestopt toen ik in Eindhoven ging studeren. Dat is nu al ruim dertig jaar geleden. In september 2010 heb ik de trompet en de trompetlessen overgenomen van mijn zoontje Joost, die er al na 2 lessen mee stopte. Dat heb ik bijna een jaar gedaan. In augustus 2011 heb ik een altsaxofoon overgenomen van een concullega van Toeternietoe. Na een paar weken oefenen merkte ik dat de altsax meer bij me past dan de trompet. Een tijdje geleden vroegen Hans en Rob, of ik zin had om een keer te komen kijken bij de repetitie. Van deze stap heb ik zeker geen spijt. Ik wist vooraf niet dat een serieuze repetitie zo gezellig kon zijn. Dat belooft wat voor de optredens! 
          
Ellen Vrijsen   In mijn jeugd heb ik nooit een muziekinstrument gespeeld. Dit vond ik achteraf eigenlijk wel jammer. Toen mijn dochter en zoon op blokfluitles gingen, ben ik thuis ook wat gaan oefenen op de blokfluit. Op die manier heb ik noten leren lezen en kon ik na enige tijd wat simpele liedjes spelen. In het voorjaar van 2012 is John bij Dik d'r Neffe gekomen. John was vanaf het begin super enthousiast. Nadat ik verschillende keren optredens van Dik d'r Neffe als toeschouwer had bijgewoond, begon het bij mij ook behoorlijk te kriebelen. Het leek me leuk om ook een muziekinstrument te gaan spelen bij Dik d'r Neffe. Ik koos voor de alt saxofoon aangezien John, als alt saxofoonspeler, mij kon uitleggen hoe ik enig geluid uit dit instrument zou kunnen krijgen. Ik kreeg het advies van Leny om iedere dag een half uur te oefenen. Aangezien ik erg gemotiveerd ben, was het voor mij niet zo moeilijk om dit advies op te volgen. Na enige tijd kon ik al wat liedjes meespelen. Dat gaf echt een heel goed gevoel. Ik had niet gedacht dat het spelen op een alt saxofoon me zo goed zou bevallen!
          

Rianne Boelens

 

  Lid sinds 16 september 2018